Matematiği öğretecek kimselerin matematiğin tarihini, temel kavramlarını, bu temel kavramların ne gibi sorunlar, koşullar altında oluşturulup geliştirildiğini anlaması gerekir. Yoksa matematik belli işlemleri “kurnazca çözüverme” tehlikesi yaşıyor. G.H. Hardy

31 Mart 2020

Zoom Meeting ile Uzaktan Eğitime Öğrencilerin giriş yapması

Ülkemiz ve tüm Dünyada yaşanan Corona salgınından dolayı ülkemizde 30 Nisan tarihine kadar uzaktan eğitim yapılması planlanmıştır. Bu uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimiz, öğrencileri ile uzaktan eğitim için en çok  Zoom Meeting programını kullanmaya başlamışlardır. Bu program kullanışlı bir program olması nedeniyle tercih edilmiştir. Bu program ile 3 kişiden az oturumlarda sınırsız süre bağlanabiliyorsunuz. 3 Kişiden fazla kişi olduğu zaman 40 dakika ücretsiz bağlantı kurma hakkınız var. 40 dakika dolduğu an otomatik olarak bağlantı kesilmektedir.

Bir çok öğretmen bu programı bilgisayarına kurmuş veya öğrenmeye çalışmaktadır. Önemli olan öğrencilerimizin bu programda nasıl bağlanacaklarını sadece bilmeleri gerektiği kadar anlatmaya çalışacağım.

Zoom Meeting programı için Google arama motoruna zoom meeting indir yazdıkları zaman google aramalarında en üstte görünen Zoom Download Center bağlantısından indirebilirler
Yada adres çubuğuna direk www.zoom.us/download yazıp  indirme (download) linklerinden indirebilirler.


Öğrencilerimiz zoom programını bilgisayarlarına indirecekler ve kurulumunu yapacaklardır. Kurulumu yaptıktan sonra zoom programını çalıştırmak için Masa üstündeki Zoom program linkine tıklamaları gerekiyor.

Yukarıda resmi görülen linke tıkladıktan sonra aşağıdaki  ekran gelecek. Bu ekranda gerekli yerleri doldurmanız gerekmektedir.


 Join a Meeting butonuna tıklayarak direk bağlanabilirsiniz. Eğer daha önceden oluşturduğunuz bir  kayıt var ise sign In ile giriş yapabilirsiniz (Kayıt oluşturmak için google hesabınız ile giriş yapabilirsiniz Kolaylık sağlıyor)

Yada sizin karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran da gelebilir.



Yukarıdaki ekranda da Join kısmına tıklayarak aşağıdaki ekran gelecektir. 



Öğretmeniniz size bir Meeting ID ve password gönderecektir.. Bu bilgileri buraya girmeniz gerekmektedir.  Göndereceği bilgi notu aşağıdaki şekilde olacaktır. Öğretmenlerin verdiği her ID öğretmene göre değişebilir. Dolayısıyla öğretmeninizin size göndereceği ID ve passwordu doğru girmeye dikkat etmeniz gerekmektedir.

Meeting ID: 123 456 7890 (Bu örnek olarak verilmiştir. Öğretmeniniz farklı id verecektir.)
Password: 123456 (Bu örnek olarak verilmiştir. Öğretmeniniz farklı bir şifre verecektir)

Enter Meeting ID or personel nick name yazan kısma Meeting ID yazmalısınız.
Kullanıcı adını kendi adınızı yazarak  Join düğmesi rengi mavi olacaktır. Tıklayınız.

Join Meeting giriş yapmak için öğretmeninizin verdiği ID yazmalısınız.  Kullanıcı adı olarak istediğiniz bir kullanıcı adı yazabilirsiniz ama öğretmeninizin sizleri kolay tanıyabilmesi için adınızı ve soyadınızı yazınız. Join tuşuna tıkladığınızda öğretmeninizin oluşturduğu uzaktan eğitime bağlanmış olacaksınız. 

Eğer öğretmeniniz uzaktan eğitim için size belirli bir saat vermiş ise erken girmiş olsanız bile sizi beklemeye alacaktır. Tam saatinde başlayacaktır.



Paylaş:

0 comments:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
Bahadır Sümer