Birçok öğrenci, matematikte başarılı olmanın, doğuştan gelen bir beceri olduğunu düşünür, öğrenilebileceğine inanmak istemez. Ancak gerçek şu ki doğru stratejiler uygulanırsa matematikte herkes matematikte olabilir.
Aşağıda bir matematik öğretmeninden bazı tavsiyeler okuyacaksınız. Sizin de önerileriniz varsa yazının sonunda bize mesaj olarak eklemeyi unutmayınız.
1-Size verilen ev ödevlerini yapın, işin kolayına kaçmak için alternatifler üretmeyin. Bu, öğrencilerin sınıfta öğretilen kavramları uygulayıp, pratik yapmalarını sağlayan en etkin yoldur zira tekrar ve pratik yoksa unutulmaya konu unutulmaya mahkum olacaktır.
2- Matematik dersi hızlı ve üstüste yığmalı bir yapıya sahiptir ve devamsızlıkları cezalandırır. Bunun için öncelik gerektirmiyorsa matematik dersini ders zamanında öğrenmeye ve devamsızlık yapmamaya gayret edin.
3-Öğrenim sürecinize ortak olacak arkadaş(lar) seçin: Hepimizin belli nedenlerden dolayı anlamadığı veya kaçırdığı bölümler olabilir derste bu durumda size öğretmen dışında konuyu tekrar anlatacak birilerine ihtiyaç duyarsınız. Size bu zamanlar için ders notlarını verip kısaca anlatabilecek ve ödevleri verebilecek arkadaşlar edinin. Bu durum, gelişmek için, olumlu ilişkiler kurmanın gerekli olduğu gerçek dünyada iyi bir uygulamadır. Sonraki sınıflar için de bir çalışma grubu oluşturmuş olmak iyi bir fikirdir. (Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim)
4-Öğretmenler ile iyi ilişkiler kurun: Matematik dersi ile ilgilendiğinizi dersi takip ettiğinizi fark eden öğretmen ile diyaloğunuz daha verimli olacak ve başarınızın artmasına katkı sağlayacaktır. Ebeveynler de kendilerini veli görüşme saatlerinde yâda okul toplantılarında tanıtmalıdır. Öğretmenler, dersi önemsediğini gösteren öğrencilere doğal olarak daha yakınlık duyarlar.
5- Hatalarınızı analiz edin ve anlayın: Öğrenciler, ödev yâda testte yaptıkları bir hatayı geçip, devam etme isteğinde olurlar. Ancak hataları düzeltmek ve nedenini anlamak önemlidir, aksi halde bu hatalar tekrar edecektir. Bir hatanın arkasındaki düşünceyi anlamak için, zaman ayırın ve bunu nasıl doğru yapacağınızı öğrenin. Hatanızın nedenini anlamadıysanız, öğretmeninize danışın. Sonraki sınıflar için, hataların neden oluştuğuna dair bir hata defteri tutmak faydalı olabilir. (32 ≠ 6 , 32 =3×3=9 vb… gibi)
6-Bir şeylerin zor olduğunu, içinden çıkamayacağınızı fark ettiğiniz an, bu anlamadığınız yerler birikmeden yardım arayın. Öğretmenleriniz ekstra yardım talebinize mutlaka cevap verecektir.
7-Sorular öğrenmemiz için birer araçtır. Eğer sorunuz varsa, sorun. Bu sayede başka arkadaşlarınızın da sormak istediği soruyu sormuş olursunuz belki de. Faydalı sorular sormak, bir ömür boyu sürer ve bunu deneyimleyeceğiniz en iyi yer okuldur. İyi bir öğretmen size matematik becerisi kazandıracak tüm sorulara saygı gösterecektir.
8-Temel matematik becerileri esastır: Hızlıca cevap verin!!! 🙂
6×7 kaçtır? Çarpım tablosu, matematik problemlerinin çoğunun temelini oluşturmaktadır. Ezbersiz eğitime evet ama en azından bu refleksin gelişmesi ileri matematik uygulamalarında size hız kazandıracaktır. (Editör Notu: Günümüzde lise matematik düzeyinde bile çarpım tablosunu bilmeyen bnlerce öğrenci mevcuttur.)
9- Cebire hakim olun bu matematik eğitimi için temeldir. Problem çözme, grafik yorumlama, çıkarımda bulunma gibi becerileri kazanmanızı kolaylaştıracaktır.
10-Bir işlem yaptığınızda neden yaptığınızı sormalısınız. İşlemi yapmayı bilmek yeterli değildir asıl önemli olan cevabın ne anlama geldiğini bilmektir.
Bu öneriler aslında birçok kişi tarafından bilinen ve oldukça basit çözümler. Yapabileceğiniz en kötü şey pes etmek, vazgeçmek ve işin kolayına kaçıp kuru kuruya ezberlemeye çalışmaktır matematikte.
Matematik ile ilgili bir meslek yapın ya da yapmayın, matematik bilmek iyi hissettirir bunu unutmayın…
0 comments:
Yorum Gönder
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
Bahadır Sümer