Matematiği öğretecek kimselerin matematiğin tarihini, temel kavramlarını, bu temel kavramların ne gibi sorunlar, koşullar altında oluşturulup geliştirildiğini anlaması gerekir. Yoksa matematik belli işlemleri “kurnazca çözüverme” tehlikesi yaşıyor. G.H. Hardy

08 Eylül 2019

8/L Sınıfı aylık soru çözüm takip çizelgesi

Öğrencilerimizin çalışmalarının verimli olması için öğrencilerimizin bu çalışmayı planlamaları gerekmektedir. Bu planlamayı kendileri yaparken hedef koymadıkları takdirde çalışmaları yeterli gelmemektedir. Rehberlik servisi ile yaptığımız bu çalışmada hedeflerinin belli olması için günlük çözdükleri soru sayılarını yazmalarını istiyoruz.

Benim velilerden istediğim paylaştığım listedeki çözdükleri soru sayılarını günlük olarak her ders için takip etmeleridir. Matematikten Türkçe derslerinden günlük en az 30 soru, Fen bilimlerinden günlük en az 20 soru sosyal bilgiler, İngilizce ve din kültüründen günlük en az 15 soru çözmelerini istiyoruz. Bu soru sayılarını günlük olarak çözen bir öğrenci her ders için yapması gerekli çalışmayı vaktinde yapmış olacaktır. Vaktinde yapılan çalışmalar da başarıyı getirecektir. Her gün de en az 30 dakika kitap okunmalıdır. Kitap okuma başarının temel anahtarıdır. Geçen yıllarda gördük ki hele yeni nesil sorularda en başarılı olan öğrencilerimizin ortak özelliği çok kitap okumalarıdır.

Benim sizlerden isteğim öğrencilerimizi sıkı takip etmeleridir. Her gün çözdükleri soru sayılarını ders ders en az soru sayısına dikkat ederek iyice kontrol edip, günlük olarak imzalamalarını istiyorum.

Bu çalışmalarımızın çocuklarımızı daha da başarıya götüreceğini düşünüyorum.

8/L Matematik Öğretmeni
Bahadır Sümer

Dosyayı indirmek için tıklayınız.

Paylaş:

2 yorum:

Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
Bahadır Sümer