Matematiği öğretecek kimselerin matematiğin tarihini, temel kavramlarını, bu temel kavramların ne gibi sorunlar, koşullar altında oluşturulup geliştirildiğini anlaması gerekir. Yoksa matematik belli işlemleri “kurnazca çözüverme” tehlikesi yaşıyor. G.H. Hardy

20 Haziran 2020

LGS PUAN HESAPLAMA EXCEL ÇİZELGESİ

Sınıfınız için kullanabileceğiniz excelde hazırlanmış puan hesaplama çizelgesi

Öğrencilerinizin derslerde yapmış olduğu doğru yanlış sayılarını girip tüm sınıfın excelde puanlarını geçen yılki verilere göre yaklaşık hesaplamasını yapabilirsiniz




Bu çizelgede hesaplanan puanlar 2019 yılına göre tahmini puandır ve 2020 yılı Lgs sınavında farklı puanlar çıkabilir. 


İndirmek için tıklayınız



Paylaş:

12 yorum:

  1. Korumalı içerik olduğu için puanları yazamıyoruz olması gerekenden farklı şifre nedir acaba?

    YanıtlaSil
  2. Koruma sadece formüllerin olduğu kısımlarda.. Örneğin Doğru Yanlış kısımlarını siz yazarsınız Net kısmını kendi hesaplar. puan kısmını kendi yazar. Net kısmına ve Puan kısmına formül olduğu için giriş yapamazsınız. Fakat tahminim linke tıkladığınızda google drivedan tarayıcı penceresinden sadece görünüm olarak açılıyor. Bu şekilde açıldığında Doğru yanlış sayılarını da giremiyorsunuz. Bu sebeple tarayıcı pencerenizde sağ üst köşede aşağı ok şeklinde olan bilgisayarınıza indir linkine tıklayarak bilgisayarınıza indirmeniz ve excel programı ile açmanız gerekmektedir

    YanıtlaSil
  3. Merhaba çizelge 50 öğrenci için mi. 72 öğrenci için sorun olur mu. Excell i iyi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Liste oldukça güzel hazırlanmış. Ama birde puana göre sıralama yapabilseydik daha süper olurdu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Puan sıralama üzerinde çalışmıştım. Filtre ile yapılması gerekiyor. Fakat hücreler korumalı olunca hata vermişti. Hücrelerdeki korumayı kaldırınca sıralama yapılabiliyor. Bu sefer de formülleri koruyamadığım için yanlışlıkla silme olabildiği için ben formülleri korumayı tercih etmiştim.

      Sil
  5. Hocam bunun puan katsayılarını güncelleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güncellemek için çalıştım. Fakat tam doğru puanları katsayıları 2021 için bulamadığımdan güncellemek istemedim. İnternette 2021 diye yayınlanan programların katsayılarına vs. baktığımda bana güven vermedi. Hatta 2019 katsayılarını 2021 diye yayınladıklarından şüphelendim. Kesin güvenebileceğim katsayıları bulur bulmaz güncelleyeceğim.

      Sil
  6. Ayrıca bilgisayar kullanmayı bilmeyen, üzerine puan yazamıyoruz diyen arkadaşlara bu bir excel programıdır. İndir linkine tıklayıp bilgisayarınızda güncel excel programı olması lazım. (office 2016 da hazırladım bildiğim kadarıyla uyumluluk olarak office 2010 da çalışır.)

    Ayrıca niye şifre koydunuz diye küfreden arkadaşlar da excel programı kullanmayı bilmeyen arkadaşlardır. Bir kez daha söylüyorum. Eğer ben şifre koymasaydım sizler yazmış olduğunuz Doğru yanlış net bilgilerini silerken formülleri sileceğiniz için program çalışmaz. Bu dediğimi anlayabilmeniz için excel bilmeniz lazım. Lütfen küfrederek mesaj atan arkadaşlar cahilliklerini göstermesinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahadır Bey, elinize sağlık. Çok güzel olmuş.

      Sil
  7. katsayıları 2022 için güncellenmiş tablo var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2022 Katsayıları meb tarafından yayınlanmadı sanırım. Çok aradım katsayıları bulmak için. Bazı web siteleri 2022 yılı için şu kadar puan diye web sitelerinde hesaplama yapıyorlar ama yayınlanmayan katsayıya göre nasıl hesaplıyorlar bilemiyorum.

      Sil

Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
Bahadır Sümer