Matematiği öğretecek kimselerin matematiğin tarihini, temel kavramlarını, bu temel kavramların ne gibi sorunlar, koşullar altında oluşturulup geliştirildiğini anlaması gerekir. Yoksa matematik belli işlemleri “kurnazca çözüverme” tehlikesi yaşıyor. G.H. Hardy

29 Ekim 2023

Ödev Kontrol Çizelgesi ve aylık değerlendirme raporu hazırlayan program

Dersine girdiğiniz sınıftaki ödev kontrolü için öğrencilere çizelge hazırlamayı kolaylaştıran, ödev kontrolü yapıldığında öğrencilerin durumlarını aylık çizelge haline getiren program..

Bilgiler Sekmesinden, öğretmen adı, eğitim öğretim yılı, dersin adı, ödev kontrolü yapılan ay, ödev kontrolü yapan öğrenci isimleri gibi bilgileri giriniz.

Liste Sekmesinden, e-okuldan sınıf listesini kopyalayıp sarı hücreye yapıştırınız. Yapıştırma işlemi yaparken özel yapıştırdan metin şeklinde yapıştırınız.

Ödev kontrollerini 1.ay, 2.ay sekmelerindeki bilgileri ay ay doldurduğunuz zaman yapılan ödevin yüzdesini otomatik hesaplar, 5 ay sonunda dönem sonu değerlendirmeyi otomatik hesaplar.

Kontrol çizelgeleri sekmesinin çıktısını alıp öğrencilerinize dağıtınız.



Online bir çizelge değildir. Bilgisayarınıza  indirmeniz gerekmektedir. Bilgisayarınızda office programı yüklü olması lazımdır. Bu uyarıları korumalı bu,  şifreli bu değişiklik yapamıyorum diye sitem eden arkadaşlara söylüyorum. Akıllı tahtalarda çalışmaz çünkü akıllı tahtalarda excel wiever yüklüdür. sadece sayfayı görüntüler değişiklik yapamazsınız. 

Kısaca bilgisayarınızda excel yüklü olmalı ve bilgisayarınıza indirmelisiniz. 

Programın aylık çizelgesinde öğretmen adının değiştirilememe hatası düzeltildi. Artık o sayfadaki öğretmen isimlerini bilgiler sayfasındaki öğretmen adını alıyor. Link güncellendi.

tekrar bir hata farkederseniz lütfen hatanın olduğu sayfayı ve hatayı açık olarak belirtirseniz sevinirim. 

Bahadır Sümer













Paylaş:

8 yorum:

  1. Sayfa korumasını kaldırmak için parola gerekiyor kendi ismimi yazamıyorsam paylaşmanızın ne anlamı kalııyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda açıklamaya şöyle yazmışım. Bilgiler Sekmesinden, öğretmen adı, eğitim öğretim yılı, dersin adı, ödev kontrolü yapılan ay, ödev kontrolü yapan öğrenci isimleri gibi bilgileri giriniz. Tüm bilgi girişini tek yerden yapıyorsunuz. Diğer sayfalarda otomatik olarak bilgiler aktarılıyor.

      Sil
  2. Bilgisayarınıza önce indirmeniz lazım. Bilgisayarınıza indirmediğiniz zaman google drive üzerinden çalışır.. Ayrıca office 2016 ile hazırlanmıştır. eski sürümlerde çalışmıyor olabilir. Ben de tabiki isminizi yazamazsanız paylaşmanın anlamsız olduğunu bilen birisiyim.

    YanıtlaSil
  3. Bahadır hocam , her şekilde kontrol edilen aylarda sizin isminiz çıkıyor. Program çok güzel fakat bu kısmı iyi değil. Sayfa korumalı olduğu için değişiklik yapılmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bu güne kadar farketmediğim bir hata. Kimsede tam ne olduğunu açıklamadığı için hatanın ne olduğunu bilmiyordum. Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bu hatayı düzeltip tekrardan paylaşacağım. Açıklama kısmına hata düzeltildi diye yazarak belirtirim. Düzeltmesi kolay.

      Sil
    3. Hata düzeltildi. Link güncellendi.

      Sil
  4. sağol emeğine sağlık bahadır hocam uğraşmışsın paylaşmışsın teşekkürler.....

    YanıtlaSil

Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
Bahadır Sümer